Třicetidenní knihobraní: Kniha, kterou bych mohl/a číst stále dokola (3)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)
Zelený oddělovač
Sice pozdě, ale přece přinášíme článek o tom, kterou knihu bychom mohly číst stále dokola. A vzhledem k tomu, že ona kniha je stejná pro nás obě, dnes tu bude článek pouze jeden.

Tou knihou je samozřejmě Harry Potter. Série, která nás provázela celým naším dětstvím a která pro nás neztratila význam ani po překročení pomyslného prahu dospělosti. Vždyť i teď otevíráme schránku s nadějí, že se v ní objeví onen vytoužený Bradavický dopis. Protože kdo ví - třeba se po oné nepříjemné události s Voldemortem Bradavice změnily na vysokou školu! :D

Celkem se nám podařila nashromáždit tři různá vydání této proslulé ságy. Nejohmatanější je samozřejmě vydání české a o tom, že na některých dílech série je opětovné čtení opravdu vidět, se můžete přesvědčit na následujících fotografiiích. Nejhůře dopadl Fénixův řád, který pohromadě drží jen silou vůle (a také díky pořádné dávce izolepy).




Další dvě vydání jsou v jazyce anglickém a vypadají o poznání zachovaleji, no posuďte sami :) V komentářích nám dejte vědět, které vydání se vím líbí víc - jestli klasické barevné, a nebo černá "adult edition" :)






Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

8 komentářů:

  1. Tak v tomhle se shodneme, sérii o Harrym Potterovi bych též mohla číst pořád. :) Ale ohromně závidím ty anglické verze! Taky bych je hned brala domů. :D :) Mně osobně se líbí obě edice, i když ta pro dospělé možná kousek víc. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Séria Harryho Pottera je jedna z naj, ktoré som čítala :) Tie anglické verzie sú dokonalé, hlavne tá čierna :3

    OdpovědětVymazat
  3. Tiež by som ju bola schopná čítať stále :D Akurát nechápem načo ti je toľko kusov :D Potter ako Potter, nie? :D A u mňa je tiež päťka najzničenejšia :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice jo! :) Ale každá edice je v jiném jazyce a přeci jen je rozdíl, jestli čtu knihy v angličtině nebo v češtině :)

      Vymazat
  4. Aj môj HP je v mierne dezolátnom stave 8D ale nevymenila by som ich 8)

    OdpovědětVymazat
  5. Harryho mám hrozně ráda.. četla jsem je tedy zatím dvakrát.. ale chystám se na re-reading.. až bude čas a nálada.. =)

    OdpovědětVymazat
  6. Já nemám vcelku ani tu českou! Stále mi tři knihy chybí a mě už to pěkně štve! Chci si také dokoupit anglickou paperbackovou bílou sérii -> http://files.myopera.com/njinjing/blog/hp%20white.jpg.
    Obrovská závist!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)