Třicetidenní knihobraní: Kniha, která mě svým koncem „zvedla ze židle“ (4)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)
Zelený oddělovač 
Když jsem přemýšlela nad tím, která kniha mě svým koncem zvedla ze židle, přišla jsem na to, že jich mám na výběr vcelku dost. Většinou, když takovou knihu dočtu, tak mám chuť ji vzít a vyhodit z okna (což bych samozřejmě nikdy neudělala, přece jenom je to kniha – ale docela dobře to ilustruje moje pocity).Poslední knížka, která na mě takto zapůsobila bylo Prázdné místo od J.K.Rowling. Knihu jsem četla hned potom, co vyšla, protože jsem byla zvědavá, jak se autorka poprala s románem pro dospělé. A musím říct, že Prázdné místo mě velmi překvapilo – ať už svojí atmosférou nebo právě koncem, který je podle mě dost nečekaný. Vím, že mnoho lidí ještě Prázdné místo nečetlo, tak více informací prozrazovat nebudu, ale věřte, že konec vás opravdu ze židle zvedne.
eM.
Zelený oddělovač
Jak to minule bylo jednoduché, tak tady bylo opravdu z čeho vybírat. Knih s nečekaným závěrem mám plnou knihovničku, ale místo v tomto projektu si vysloužila jen jedna jediná. Je to Nebezpečná láska od naší české autorky Kateřiny Petrusové. V tomto případě nebylo ono "zvedání ze židle" vnímáno nějak negativně, spíše naopak. Takový závěr jsem si nepředstavovala ani v nejdivočejších snech :) Kateřina Petrusová zkrátka psát umí a dokáže své čtenáře napínat až do poslední chvíle. V současné době se chystám na koupi druhého dílu (Nepřítel mého nepřítele), na který jsem opravdu zvědavá a doufám, že nezklame :)


Myanmar

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

6 komentářů:

  1. Ani jednu z nich jsem nečetla, ale na Prázdné místo se chystám:)

    OdpovědětVymazat
  2. prázdné místo jsem dočetla zrovna dneska.. ten konec byl opravdu zajímavý..
    a nebezpečná láska.. tak tam mě ze židle opravdu zvedla.. ke konci jsem si říkala, že neni možná, že to skončí takto... ale tenhle konec jsem vůbec nečekala.. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Prázdne miesto chcem čítať 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Nebezpečná láska...ten konec jsem čekala. Bohužel, ale i tak to bylo úžasné a skvělé!

    OdpovědětVymazat
  5. Petrusová ma už straší a rada si jej knihu niekedy prečítam, sú na ňu samé chvály. :D
    A Rowlingovej Prázdne miesto...neviem. V konečnom dôsledku bude čudné čítať od nej čokoľvek nespojené s Harrym Potterom. :P

    OdpovědětVymazat
  6. Prázdné místo si chci přečíst a Katka je prostě skvělá spisovatelka

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)