Třicetidenní knihobraní: Kniha s nejhezčí obálkou (12)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)
Zelený oddělovač


Přestože jsem v minulém knihobraní s vervou tvrdila, že nemám žádné ošklivé obálky, když jsem měla vybrat tu, která je nejhezčí, docela jsem se zapotila. Totiž, ne že by moje obálky nebyly hezké. Ony jenom nebyly nejhezčí. Nakonec jsem vybrala jednu, která se této kategorii blíží nejvíc. Je to To Kill a Mockingbird od Harper Lee. Kniha, k jejímuž čtení jsem se ještě ani zdaleka nedostala. Škoda. Obálka se mi líbí, protože je jednoduchá, žlutá je moje oblíbená barva (na obrázku sice moc žlutě nevypadá, ale ve skutečnosti je), hezky kontrastuje s černou a hlavně tam není žádná fotka, protože ty na většině knih nemůžu vystát.

eM.

Zelený oddělovač
 

V knihovně mám několik opravdu pěkných obálek a vybrat tu nejkrásnější byl úkol nadmíru nemilý. Zvlášť pro mě, která dělám čest svému znamení (jsem váha) a dokáži celé dlouhé minuty vést vnitřní monolog nad obyčejným výběrem čaje. Dokonce i do nejužšího finále se dostalo tolik kandidátů, že jsem o konečném vítězi musela rozhodovat losem. Úspěšně z něj vyšla obálka, která se v mé knihovničce objevila méně než před týdnem, ale je jí skutečnou ozdobou - kniha Aleph od známého spisovatele Paula Coelha. Ke knize jsem se ještě nedostala, ale během prázdnin to hodlám napravit. Zvlášť když mi ta modrá obálka svou barvou tolik připomíná moře a šumění vln... 

Myanmar

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

2 komentáře:

  1. To Kill A Mockingbird má opravdu moc pěkný obal. Taky jsem se k ni prozatím nedostala.
    Včera jsem náhodou objevila tenhle blog a jsem neskutečně nadšená! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme, to nás těší! :) To Kill A Mockingbird už jsem zvládla přečíst a je to vážně dobrá kniha, i když anglicky není úplně nejlehčí. Ale rozhodně doporučuju. :)

      Vymazat

Děkujeme za komentář! :)