Měsíční přehledník (Prosinec 2013 + Leden 2014)


Do téhle rubriky už tu pěkně dlouho nic nepřibylo. Důvod je jednoduchý - říjen i listopad byly měsíce, kdy se mi snad poprvé v životě podařilo dodržet předsevzetí a nekupovat si žádnou knihu. O to více jsem si to ale v prosinci a v lednu vynahradila. Nejspíš si zase budu muset naordinovat knižní půst, protože moje peněženka se bude vzpamatovávat ještě hodně dlouho. A co mi tedy do knihovny vlastně přibylo? 


1. Koupené knihy 

Během posledních dvou měsíců jsem si dopřála koupi celkem 11 knih. Bílý žár jsem si odnesla z Levných knih kvůli nádherné obálce - no vážně, kdybyste ji viděli! V tom samém obchodě jsem ukořistila také Interview s upírem a Amerického derviše. Neodolala jsem ani vábení slev v Dobrovském a koupila jsem si tam Postel a Ženu, která se ponořila do srdce světa. Zejména na druhou jmenovanou se moc těším, protože jsem na ni četla jednu moc pochvalnou recenzi u Daffodily. Zbytek knížek jsem nakoupila přes databaziknih, kde poslední dobou nechávám čím dál tím víc peněz. 


2. Škola, škola a škola

Druhý semestr už se přeci jen blíží a tak jsem dokoupila i potřebnou povinnou literaturu. Zatím jsem do knížek nahlédla a musím říct, že se moc těším, až se jim začnu naplno věnovat. Vypadají parádně :) 


3. Obdarována

Tak zase po roce byly tu Vánoce :) A s tím souvisí také knížky pod stromečkem - bez nich si to ani neumím představit :) Dostala jsem prakticky všechno, po čem mé srdce prahlo - například další dva díly mé oblíbené série od Gartha Nixe. Dále knížky Pod skleněným zvonem a Atlas mraků, které jsem vybrala na základě doporučení eM. Dostala jsem taky V šedých tónech (to už jsem sice četla, ale chtěla jsem je mít doma) a knížku Už je tady zas, kterou jsem měla v merku od chvíle, kdy jsem na ni četla recenzi u Brabikate. Den co den mě zase kdysi nadchlo svým námětem. A v neposlední řadě jsem pod stromkem našla Volání netvora, na které se taky moc těším. 

 
 4. Recenzáky

V lednu mi také začaly chodit první recenzní výtisky. Od knihkupectví Knihcentrum mi přišla Tygřice (recenzi najdete ZDE), nakladatelství Host mi poskytlo knihu Mapa času (recenze TADY) a nakonec jsem si z pošty díky knihkupectví Dobrovský odnesla také detektivku Volání kukačky od Rowlingové, kterou právě čtu a zatím jsem moc příjemně překvapená :) Určitě se těšte, na pultech knihkupectví se objeví už 20.2..  


A na závěr skupinové foto. Úsměv! :) 


Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

23 komentářů:

  1. To je knih a plno krásných knih! Že jsi dokázala sehnat tolik knih přes databázy, tak to je super, protože já snad jen teď konečně Spalovače mrtvol od Academie, jinak nikdy nic. Moře klidu a v Šedých tónech se určitě budou líbit a jsem pak zvědavá na recenzi Už je tady zas, ať vím jestli do knihy jít nebo ne. Opravdu závisti-hodná hromada nových knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Databáze je první web, který prohledám, když uvažuji nad koupí nějaké knihy :) Ty ceny jsou tam vážně skvělé a ještě se mi nestalo, že by knížka přišla v nějak zanedbaném stavu. Moře klidu i v Šedých tónech už jsem četla v angličtině a hrozně se mi líbily, tak jsem zvědavá, jak si s nimi poradili překladatelé. A na Už je tady zas se z celé hromádky těším skoro nejvíc, ta knížka vypadá po všech stránkách úžasně, tak snad mě nezklame :)

      Vymazat
  2. Páni tolik super knih, snad všechny bych si chtěla přečíst! Už je tady zas mám také v merku, ale mám knižní půst z důvodu přemíry nepřečtených knih doma :D V šedých tonech na mě teď čeká. Těším se na všechny recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přemírou nepřečtených knih začínám také docela trpět, a to jsem si vždycky zakládala na tom, že jsem všechny knihy, co mám v knihovně, četla :) Tak ať se ti V šedých tónech líbí, ale myslím, že určitě bude - ta knížka je prostě nádherná :)

      Vymazat
  3. Tolik úžasný knih. Moře klidu ti moc závidím. XD

    OdpovědětVymazat
  4. Tý jo, to je pěkná hromádka! Četla jsem pouze Moře klidu, které ti můžu jen doporučit a na přečtení na mě čeká Jestli zůstanu, tak jsem zvědavá, jaké to bude. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli zůstanu jsem kdysi četla a pokud si dobře vzpomínám, líbilo se mi moc :) Tak snad sedne i tobě!

      Vymazat
  5. Některé jsou opravdu zajímavé :)
    Docela by mě zajímalo, kam se ti ty všechny knihy vejdou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím ještě trochu místa mám, ale začíná to být docela problém :D Jednou za čas se mi povede přeorganizovat knihovnu tak, aby se nějaké místo uvolnilo, ale i tahle strategie poslední dobou přestává fungovat :))

      Vymazat
  6. Moc pěkná hromádka! :) Volání netvora je úžasná knížka, tu ti doporučuji přečíst co nejdříve. Jestli zůstanu se mi moc líbilo, přemýšlím, že si to jednou i s druhým dílem pořídím v angličtině, avšak bohužel sotva stíhám kupovat ty knížky v češtině, tudíž tohle bude muset počkat. :D :) Na Volání Kukačky se moc těším! Jsem vážně zvědavá, jaká ta knížka bude. A ta obálka je perfektní! :)
    Já sama si poslední dobou třeba měsíc nebo dva nic nekoupím a pak si najednou pořídím více knížek. Přijde mi to trochu výhodnější. A taky mi pak nikdo nenadává, že si pořád kupuju jen samé knížky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli zůstanu má druhý díl? Tak to jsem ani netušila, mně to zrovna přišlo takové pěkně uzavřené :) Jinak Kukačka je vážně krásná (ta barevná kombinace na obálce fakt nemá chybu) - a ani z hlediska obsahu zatím nejsem zklamaná, takže se určitě těš! :)

      Vymazat
  7. To je paráda, musíš být hodně sečtělá :) také mám knihy moc ráda:)
    Mohu se zeptat, jak ses dostala k recenzování knih pro knihkupectví? Doufám, žes o tom nepsala třeba článek, kdyžtak napiš a já se ho pokusím najít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek jsem o tom nepsala :) Knihkupcům i nakladatelům jsem se ozvala prostřednictvím e-mailu, který uvádějí na svých oficiálních stránkách :)

      Vymazat
  8. Pěkné přírůstky. :)
    Hlavně závidím to Volání kukačky a Atlas mraků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten Atlas jsem moc zvědavá, kvůli nepřečtené knize stále ještě odkládám sledování filmu, abych si to moc nenaspoilerovala :))

      Vymazat
    2. Já jsem viděla film asi před rokem a hrozně se mi líbil ;)

      Vymazat
  9. Waau, krásne prírastky.:)
    A Monster Calls je úžasné, aj If I Stay, okrem nich som čítala z tvojej kopy len Moře klidu, ktoré mi až tak nesadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moře klidu už jsem četla v angličtině a přišlo mi to celkem dobré, tak jsem zvědavá na překlad :) Na Volání netvora se chystám co nejdříve, snad žádnou jinou knihu mi nedoporučovalo tolik lidí :D

      Vymazat
  10. Tak to je teda pořádná kopa!! Od J.K.Rowlingové jsem nedávno dočetla Prázdné místo, takže si nedokážeš představit, jak moc se na Volání kukačky těším. Snad o tom brzo napíšeš recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těš se! :) Dneska jsem Kukačku dočetla a líbila se mi, recenzi publikuji přibližně ve středu/ve čtvrtek :)

      Vymazat
  11. Haha, Bílý žár jsem si taky musela koupit hned, jak jsem ho zmerčila. :) Nejen, že má krásnou obálku, ale navíc se odehrává v Arktidě a já jsem na oba dva zemské póly vysazená. Takže to byla jasná volba. :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)