(Ne tak úplně) Harry Potter Tag #2

Verze pro odvážné

Předchozí verze Harry Potter tagu vám nestačila? V tom případě brace yourselves, přichází Harry Potter Tag ve verzi pro odvážné. Připravte se na nechutné detaily v nechutně dlouhém článku. 


Kámen mudrců


Jak vyhrát souboj s nepřítelem neúměrně silnějším, než jste vy? Odpověď je prostá: šokujte ho. Třeba tím, že mu vrazíte do nosu kouzelnickou hůlku.

Kdybyste měli vybrat jednu postavu, která by si podle vás hůlku v nose zasloužila – která by to byla?

Myanmar: Svou hůlku bych nejspíš vrazila do nosu paní Bovaryové. I když její zasněnost a život v představách v mnoha ohledech chápu, s jejím jednáním jsem nikdy nesouhlasila a říkám si, že taková hůlka v nose by jí mohla pomoci vrátit se nohama zpátky na zem.

eM.: Bez zaváhání bych svou hůlku vrazila do nosu Angelu Clareovi. Tenhle hezoun z Tess z d’Urbervillů se tváří jako nevinnost sama, ale jeho chování k Tess mi přijde neodpustitelné. A nechoďte na mě s žádnými společenskými konvencemi. Taková hůlka v nose by mu třeba pomohla nastartovat trochu empatie.




Tajemná komnata


Slávy a věhlasu se dá dosáhnout mnoha způsoby. Ten pracnější je vykonávat četné hrdinské skutky. Když se vám ale nechce nasazovat vlastní krk, stačí počkat, až se jako hrdina projeví někdo jiný, zbavit ho paměti a jeho zásluhy si přivlastnit. Své o tom věděl Zlatoslav Lockhart.

Paměťové zaklínadlo se ale nehodí jen pro vymazávání vzpomínek jiných. Po dočtení jaké knihy byste paměťové kouzlo nejraději použili sami proti sobě?

Myanmar: Jako první mě napadla kniha Označená, tu ale plánuji zmínit v další otázce. Další kniha, po jejímž dočtení jsem měla chuť zahrabat se hluboko pod zem a zapomenout, se jmenovala Jonas (první díl série Krásní mrtví). Celou dobu jsem přemýšlela, jak se mi to stalo, že jsem se pustila do čtení něčeho tak neuvěřitelně pitomého. Byla to také první série, kterou jsem se rozhodla nechat nedočtenou.

eM.: Kniha s názvem Jmenuji se X. Pokud jste o ní nikdy neslyšeli, považujte se za velké šťastlivce. Závěrečná scéna je tak nechutná, že ještě teď, když si na ni vzpomenu, mám nutkavou potřebu vykoupat se v dezinfekci.


Vězeň z Azkabanu


Nezvěte mozkomora na rande, mohl by vás políbit! A to rozhodně není něco, oč by člověk stál. Po takovém polibku totiž z těla odejde duše a zbyde jen prázdná tělesná schránka. Brrr! Existují ale knižní postavy, které jsou natolik bezduché, že by se s nimi snad mozkomor ani neobtěžoval.

Které postavě by podle vás neměl mozkomor co vysát?

Myanmar: Tady byla odpověď jasná. Myslím, že kdyby kterýkoli mozkomor potkal Zoey Redbirdovou ze Školy noci, usoudil by, že ho někdo předběhl. Tato mladá dáma mi už od první stránky připadala neuvěřitelně hloupá, a kdyby se velikost ducha dala měřit v číslech, myslím, že Zoey by se se svým skóre rozhodně nemohla chlubit kamarádkám.

eM.: Heathcliff! On prostě nemá duši. Jestli jo, ztrácím víru v lidstvo. A pak Linton, ten je na tom dost podobně. Když nad tím tak přemýšlím, většina osazenstvo Větrné hůrky by proti mozkomorům bylo imunní.


Ohnivý pohár


Mýdlové bublinky nejsou spolehlivým prostředkem k zakrytí intimních partií. O tom se koneckonců přesvědčil sám šampion Poháru tří kouzelníků Harry Potter. Někdy by ale nebylo na škodu zahrát si na Ufňukanou Uršulu a trochu pod ty bublinky nahlédnout.

Kterou postavu byste neváhali obtěžovat při koupeli?  

Myanmar: Takových je! Je pravda, že na většině postav mě daleko více než to, co mají pod oblečením, upoutají jejich charakterové vlastnosti...ale co by se člověk nepodíval, že :) Při koupeli bych tedy asi nejraději “obtěžovala” Jeana Valjeana (Bídníci). Ten člověk je totiž úžasný charakter a jeho velká fyzická síla naznačuje, že by rozhodně bylo i na co se dívat. To vše ale jen v případě, že bych ho v té koupeli zastihla dříve, než stačí oslavit čtyřicítku.

eM.: Legolase...nebo Aragorna? Nebo oba dohromady?


Fénixův řád


Přiznejme si to, některé knihy jsou tak úmorné, že z vás dokážou vycucat všechnu energii. Po dočtení máte ale takovou radost, že byste nejradši vypustili salvu oslavných ohňostrojů a s velkou parádou ve stylu Fred a George odletěli někam, kde se tahle hrůza nevyskytuje.

Napadá vás kniha, po jejímž dočtení jste měli chuť slavit? 

Myanmar: Vítěznou salvu jsem měla chuť vypustit po dočtení Šarlatového písmene. Snad nikdy jsem nečetla knihu, která by pro mě byla tak neuvěřitelně nudná.

eM.: U mě by ohňostroje rozhodně doprovázely dočtení Emmy. Ta kniha má 500 stran, a vzhledem k tomu, že po prvních 20 stranách je jasné, kdo s kým skončí, těch zbylých 480 bylo docela utrpení. Ne, opravdu nejsem fanoušek Jane Austenové.





Princ dvojí krve


Princ dvojí krve byl sice celkem emočně vyčerpávající, ale jedna osobnost vždy dokázala do té pochmurné atmosféry vnést trochu komiky. Horacio Křiklan a jeho Křikův klub pro úspěšné a oblíbené. Někteří by dali cokoliv aby se tam dostali a někteří by dali cokoliv, aby se dostali z něj.

Existuje nějaká skupina, do které byste nechtěli patřit ani za zlaté tele nebo naopak ke které byste chtěli patřit velmi, ale nejste pro ně dost cool?

Myanmar: Ač jsem jen slabá žena s mizernou koordinací pohybů, vždy jsem někde hluboko v srdci toužila po dobrodružství. Kdybych se tedy měla přidat k nějakému spolku, nejspíš bych zvolila Společenstvo prstenu. Co na tom, že bych při prvním setkání s nebezpečím svého rozhodnutí litovala a netoužila bych po ničem jiném než po potupném návratů domů. Ale oni by mě stejně nevzali, protože by jim bylo jasné, že bych byla užitečná leda tak jako návnada pro skřety.

eM.: Já bych velmi chtěla patřit k Totally Spies špionkám, ale bohužel na to mám moc velký nos. Nebo bych se ráda přidala k Brumbálově armádě. Ale jsem hrozný zbabělec, takže to by asi taky nevyšlo. Fňuk.




Relikvie smrti


Rita Holoubková leze na nervy všem již od čtvrtého dílu. Jedno jí ale upřít nelze. Skandální životopis dokáže vyprodukovat dřív, než řeknete Merlinovy spodky.

O které knižní postavě byste si rádi přečetli lehce bulvární životopis s ne úplně pravdivými informacemi, které byly získány poněkud amorální cestou zahrnující zfetování zdroje?

Myanmar: Životopis od Rity Holoubkové je spíše za trest, i tak zde ale zmíním postavu, kterou mám svým způsobem ráda. Docela by mě zajímalo, jak by vypadal skandální životopis Oveho (z knihy Muž jménem Ove). Ne proto, že bych ho chtěla nějak dehonestovat - ale opravdu by mě zajímalo, jak by se na takový životopis tvářil. Jedno je jasné - spokojený by nebyl.

eM.: Takový životopis Sherlocka Holmese by mohl být docela zajímavé počtení. Jsem si jistá, že Rita by dokázala vyšťourat něco i na takového genia jako je Sherlock. A skandální by to bylo zaručeně.


Tagujeme všechny, kdo se při čtení alespoň jednou zasmáli.

eM.

Vysokoškolačka, knihomilka, blogerka a šampionka ve zpěvu ve sprše.

22 komentářů:

  1. Ale no tak, on přece nakonec prozřel! A Eddie Redmayne! Chudák Angel s hůlkou v nose. Hůlku spíš vrazit do nosu Alecovi, ten za to stejně nejvíc může :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem preventivně dostala vynadáno, abych tady tu Tess nespoilerovala, takže se asi zdržím komentáře. :D Nicméně budeme Tess probírat tenhle semestr, tak třeba se dozvím něco převratného. :D

      Vymazat
  2. Tak to byl skvělej tag, určitě ho někdy vyplním! :D
    Měla bych si někdy přečíst Austenovou, abych zjistila, jestli to opravdu je nebo není nudné. :)
    Jo, skandální životopis Oveho a Sherlocka (nebo klidně Johna) by mi vůbec nevadil. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme - a budem se těšit na odpovědi! :)

      Jinak Austenová má nejspíš nudné jak co. eM. u Emmy úpěla velmi věrohodně, takže tou bych asi nezačínala, třeba klasická Pýcha a předsudek je ale vážně fajn :)

      Vymazat
  3. To bylo boží holky! Skandální životopisy bych si s radostí přečetla všechny!

    OdpovědětVymazat
  4. Výborný tag! :-) Niektoré knihy nepoznám, ale pri tých zle hodnotených mi to ani nevadí :D So Zoe zo Školy noci úplne súhlasím, i keď som čítala asi iba prvé tri diely :D A Legolas s Aragornom výborná voľba, pridám sa! :D :D
    Ešte by ma zaujímalo, tento tag ste vytvorili vy? Resp. mohla by som sa zapojiť aj ja? Samozrejme, uvidela by som zdroj odkiaľ tag pochádza :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já četla jen první dva díly a u druhého se mi mozek zmenšil do velikosti hrášku a trvalo dlouho, než se vrátil do původního stavu...takže další díly už jsem potom nepokoušela :D

      A ano, tag jsme vytvářely my :) A zapojit se určitě můžeš - k tagu se může přidat kdokoli, kdo bude chtít :) Budem se těšit na odpovědi!

      Vymazat
  5. Vážně hodně dobrý nápad na tag, hlavně co se netradičnosti týče. Taky je hodně zajímavé číst si názory od dvou lidí. Já jsem HP viděla celého, ale bohužel si zas tak moc věcí nepamatuju, abych se podělila o svoje tipy, co se týče téhle oblastí, ale jinak se mi hodně líbilo i to, že se nejedná čistě o jedno téma, takže rozhodně palec nahoru :) Nejvíc mě asi dostalo obtěžování Legolase při koupeli xD
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :) A Harryho rozhodně stojí za to si oživit! Kdykoli!

      Vymazat
  6. To je výborný! :)
    Pikantnosti miluju a přijde mi, že tento TAG jako snad první v celé mé historii blogování splnil svůj účel- o blogerech jsme se konečně něco dozvěděli. A plus na tom je, že velmi zábavnou a netradiční formou! :)
    The world by Maria

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem! :) A jsme rády, jestli tag splnil účel ;)

      Vymazat
  7. Hodně jsem se pobavila, díky :)
    Hůlku bych vrazila do nosu Adamovi s Hejna bez ptáků, aby se přestal chovat tak nemožně (ve všech směrech, ale hlavně k té holce). Mozkomor by podle mě odešel s prázdnou u většiny postav od Alexandry Potter (ano, na tyhle knihy jsem alergická)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády, že článek pobavil - A k Alexandře Potter, od téhle autorky jsem zatím nic nečetla a jak na to koukám, asi ani nebudu :D

      Vymazat
  8. Výborný článek, který mě nesmírně pobavil! Líbily se mi všechny vaše odpovědi - jsou tak (hm) rozumné?? :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Sice jsem se zasmála a ne jenom jednou, ale v Potterovi se tolik nevyznám :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak to jsem se fakt zasmála, já vás žeru, můžu vás okopčit?! :D eM taky bych váhala, s kterým z těch dvou bych šla do koupele, asi s oběma :D Sakra ale on i ten Jean by stál za hřích! :) Skandál u Sherlocka a Oveho, tak to musí být vážně pecka životopis! :) Ale teda Jane Austen mám ráda! I když pravda Emmu asi nejméně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně můžeš, budem rády! :D A on je ten zástup lidí co bych chtěla obtěžovat při koupeli až nezdravě dlouhý, obávám se :D

      Vymazat
  11. Naprosto originální TAG. Zírala jsem, smála se, přikyvovala, kroutila hlavou a napadaly mě vlastní postavy. Některá atakovala více, jiná méně. Pokud nevadí, půjčím si Váš TAG na náš blog http://svet-mezi-radky.blogspot.cz Protože si mě opravdu získal. Donutím ho vyplnit svou pravou ruku i pod výhružkou násilí, protože to stojí za to. Díky, úplně jste mě udolaly. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády, že se TAG líbil - a budeme moc rády, když ho vyplníte :) Těšíme se na odpovědi!

      Vymazat

Děkujeme za komentář! :)