Třicetidenní knihobraní: Kniha, kterou nemůžu dočíst do konce (8) + Kniha s nejošklivější obálkou (9)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)


 Kniha, kterou nemůžu dočíst do konce (8)

Zelený oddělovač 



Tak tady bylo opět kandidátů hned několik. Nakonec jsem vybrala knihu Přechod, kterou jsem kdysi rozečetla a po několika kapitolách odložila na pozdější časy. Prvním odrazujícím prvkem je fakt, že Přechod je dost objemný a já s sebou objemné knihy tak často nenosím. Druhým důvodem je fakt, že mě těch prvních několik kapitol zase až tolik nechytlo. V každém případě jsem však Přechod nezavrhla definitivně a třeba se k němu jednou zase vrátím. Jen musím mít tu správnou náladu a hlavně chuť se do knihy pouštět. 

Myanmar

Zelený oddělovač
 

Za svoji čtenářskou kariéru jsem nashromáždila pěknou řádku knih, které jsem nedočetla. Opustit knihu, která mě nezaujme, mi problémy nedělá, a tak jsem tentokrát měla výběr opravdu velký. Nakonec jsem vybrala knihu s názvem Merde actually od Stephena Clarka, u které jsem už asi třetí rok zaseklá na straně 166. Proč ji nemůžu dokončit ani ve skutečnosti nevím, protože je celkem vtipná a lehká na čtení, ale nejspíš mi vždycky pozornost uteče někam jinam, takže tato kniha je pravděpodobně odsouzena ležet nedokončená na mé poličce.






eM.

Kniha s nejošklivější obálkou (9)

Zelený oddělovač 


Kniha s nejošklivější obálkou? Tady byl výběr opravdu těžký. Většina mých knih má obálky celkem ucházející a u těch, u kterých přebaly kazily celkový dojem, jsem je odstranila. Jedna kniha s prapodivným motivem mi zde ale přeci jen zbyla – je to naučná publikace Házení slonem, kterou jsem dostala jako dárek k předplatnému časopisu Psychologie DNES. Zatím jsem se do ní nezačítala, protože nemám žádného šéfa, se kterým bych mohla házet, a na rodiče to používat nechci – co kdyby to nefungovalo a já pak musela nést následky po celý zbytek života? To raději ne :)

Myanmar

Zelený oddělovač
 
Tady byl výběr o něco těžší, protože si myslím, že s hrdostí můžu tvrdit, že žádné ošklivé knihy nevlastním. Pokud se mi nelíbí obálka, tak jsem schopna shánět jiné verze tak dlouho, dokud nějakou nenajdu. Pomyslné první místo nakonec získala obálka knihy Wedded Blitz od Tinny Reily, která má na sobě možná trochu moc růžové. A ženich zabodnutý hlavou dolů ve svatebním dortě taky rozhodně stojí za to.






eM.

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

4 komentáře:

  1. Házení slonem - úplně se mi ta obálka, jakožto zastánkyni zvířecích práv a svobod, příčí...fuj :/ :D

    OdpovědětVymazat
  2. S tým Priechodom sa ti ani nedivím. Sama som s tým mala problém. Keby som spolu s ním nedostala ako recenzák aj Dvanástku, tak by som to v živote nedočítala... Čo by bola škoda, lebo Dvanástka bola dobrá...

    OdpovědětVymazat
  3. Priechod... aj ja som si ju zvolila.... vôbec ma nebaví a tie siahodlhé opisy ma mučia :D nikdy som knihu nečítala s takou nechuťou :D som asi na 190tej strane

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jednu knihu teda neznám a náhodou ta kniha s dortem má hezkou obálku :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)