Přehled extraordinárních románů 2.0 (+ soutěž)

„Efektní kombinace nekonvenčních analýz a precizní narace činí z tohoto článku literární událost roku. Autorky bezesporu aspirují nejméně na Pulitzerovu cenu a já je budu adorovat až do svého exitu letalis"
(Mgr. et Mgr., Bc et Bc. Přemysl Švihák, Phd.)

Ďíki za seznam! Konečně kňyhy, kterí se daj čýst."

(Peťan Formánek, budoucnost národa)


Zapras Doriana Graye - Dorian Gray, mladík posedlý čistotou, statečně čelí svým škodolibým spolužákům. Podaří se mu ze zahradní party uniknout dřív, než ho někdo pokydá? Neoficiální soutěž s názvem “Zapras Doriana Graye” je už v plném proudu.


Dívka ve vaku - Klokanice zmítaná mateřskými pudy se rozhodne adoptovat drobnou asijskou turistku. Zvládne Hoa včas vyskočit z rozeskákaného vaku?


Norské střevo - Počínáte si v lásce poněkud neobratně? Přečtěte si Norské střevo. Milostné patálie nejnemotornějšího Nora pod sluncem vás přesvědčí, že na světě jsou i větší tragédi než vy.

Dám ti sumce - Docení nezkušená studentka Pavlínka netradiční vyznání svého milého rybáře?

Prokletí salámu - Jediné kolečko této démonické pochutiny se vyrovná účinku tisíce černých koček kráčejících přes dálnici. Kniha o smůle lepivější, než si dokážete představit.


Balička - Je těžké najít si cestu k vnoučatům. Hlavní hrdinka tohoto románu to vyřešila po svém, a stala se profesionální baličkou jointů. Všimne si zhýčkaná mládež že jsou jointy zničeho nic cítit po starém bělidle?

Hvězdný pach - Jak poznáte budoucí celebritu? Přeci po čichu! William Greenwald dokáže spolehlivě vyčenichat budoucí hvězdu už ze vzdálenosti půl kilometru.

Achilleova plíseň - Hektor a spol. mají plán, jak zneškodnit Achillea. Zahrnuje armádu plísní, která si pomalu, leč vytrvale brázdí cestu k Achilleově patě.

Tokání - Jaro vlezlo i na jinak bezcitnou anglickou aristokracii. Nastává panika! Ti šťastnější končí ve vazbě, ti méně šťastní s krizí identity.

O višních a plynech - Průlomová studie zkoumající souvislosti mezi konzumací višní a zvýšenou plynatostí u savců. Léky na zácpu součástí balení.

Velký lesby - Zklamány úzkoprsostí americké společnosti se dvě mladé lesbické podnikatelky rozhodnou, že dosáhnou svého amerického snu, ať je to bude stát cokoliv. Pro jistotu si nepořizují bazén.

Karma zvířat - hinduistická misie byla úspěšná i mezi zvířecím druhem. Misionáři bohužel nedomysleli, že přílišná starost o karmu naruší potravinový řetězec. Dokáží se masožravci vyrovnat s vegetariánstvím?

Elegantní pleška - generální ředitel pařížského korporátu má problém. Vlasy mu mizí rychleji, než Francouz řekne "revoluce". Najde útěchu pro své zhrzené mužské ego aspoň ve filosofii?






Mysleli jste si, že si budete moci zasoutěžit? 


Ha, Apríl!



Ne, dobrá, to bychom Vám neudělaly :) 

Jaro už je v plném proudu a první sluneční paprsky přinášejí světlo i do našich temných a chladných srdcí. Rozhodly jsme se proto, že je nejvyšší čas udělat někomu radost. A protože Vy, milí čtenáři, svými komentáři děláte radost nám, chtěly bychom Vám to oplatit. Soutěžit budete o dvě knihy (výherci budou dva) a výherce vylosujeme a vyhlásíme 15.4.
A o co se soutěží?

Vyhrát můžete buď knihu Jackaby


nebo Dánskou dívku


Vybrat si můžete ze dvou zadání:



1.  Zašlete nám na libovolný e-mail uvedený v kontaktech odbornou esej zabývající se kritikou vybraného díla současné české literatury z pohledu Derridova poststrukturalismu o rozsahu nejméně 12 normostran. Všechny své úvahy prosím důsledně podpořte odbornou literaturou a nezapomeňte, že budeme kontrolovat také původnost vaší práce. Citujte podle sedmé edice citačního stylu MLA. Do e-mailu kromě přílohy v podobě eseje uveďte jméno, pod kterým Vás uvedeme v případě výhry, kontakt, a přezdívku, pod kterou náš blog sledujete (a přes co jej sledujete) a kterou ze dvou knih byste si přáli vyhrát.
2. Zašlete nám prostřednictvím následujícího formuláře alespoň dva návrhy (zkomolených) názvů knih se stručnou charakteristikou děje tak, jak jsme to udělaly v tomto článku. Všechny návrhy, které nám zašlete, budou publikovány ve článku s vyhlášením vítěze. 



Podmínkou účasti (ať si vyberete kterékoli zadání) je sledovat tento blog, a to libovolným způsobem (GFC, Facebook, Bloglovin...). 


Přejeme hodně štěstí a těšíme se na Vaše návrhy!

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

12 komentářů:

  1. Výborné, originální, klobouk dolů, děvčata :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý určitě beru tu jedničku, za chvíli to tam budete mít :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeme se těšit! Předpokládaly jsme, že úkol 1 se bude těšit větší populatitě - kdo by se také nechtěl vyjádřit k tématu v současné době tak ožehavému? :D

      Vymazat
  3. Na soutěž jsem teď moc vygumovaná a stejně jsem zvyklá citovat podle APA. Ale Norské střevo a dívka ve vaku mě hodně pobavily :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme rády :) A APA citace bychom ti možná uznaly, ale jen kdybys přidala bonusovou normostranu! :D

      Vymazat
  4. Dlouho jsem se tak dobře nezasmála. :D Zatím nesoutěžím, ale pokud mě něco napadne, určitě napíšu. :) Raději se ale budu držet toho druhého zadání. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme rády. :) A vymýšlej, podle odpovědí to zatím vypadá, že jakmile jednou začneš, už skoro nejde přestat. :D

      Vymazat
  5. Vtipné zadání, pobavila jsem se. ;-) A krásné ceny. :) Usilovně se snažím na něco přijít. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Teda holky, takhle jsem se dlouho nepobavila :-D chudák Balicka :-D uvidím jestli na něco taky přijdu, ale ni kdyby ne, jste skvělé :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Jsme rády, že článek pobavil! :) A budeme se těšit na Tvé případné nápady!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)