Třicetidenní knihobraní: Kniha, která mě opravdu rozplakala (7)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)
Zelený oddělovač 


Byly doby, kdy jsem nad knížkou nebyla schopna uronit ani slzu, a to i tehdy, když byla opravdu smutná. To se v průběhu let celkem změnilo a nyní dokážu u knih brečet tak, že bych si ve svém rybníčku z slz mohla i zaplavat. Když jsem procházela svou knihovničku a hledala, která z mých knih mě opravdu dojala, přišla jsem na to, že doma jich vlastně tolik nemám. Přesto jsem nakonec objevila jednu, která do této kategorie patří. Jsou to Bídníci od Victora Huga – moje nejoblíbenější klasická kniha. Jejich hlavní hrdina – Jean Valjean je jedna z mých nejoblíbenějších postav vůbec a pokud jste se prokousali čtrnácti sty stránkami této knihy, tak víte, že jeho poslední scéna je vážně smutná.
eM.
Zelený oddělovač

 
Docela by mě zajímalo, kdy přesně proběhl onen přerod mezi mou ironickou duší, která neuronila slzu snad nad ničím, a mezi mým nynějším já, které brečí prakticky u všeho. Když jsem přemýšlela, jakou knihu zvolit do tohoto dílu projektu, překvapilo mě, kolik mám kandidátů. Jako první mi přišla na mysl kniha, kterou jste v posledních dnech nejspíše viděli často, a to "Hvězdy nám nepříly" od Johna Greena. Protože už jsem ale tuto knihu použila u jiného projektu a nerada bych se opakovala, rozhodla jsem se nakonec pro svou další "srdcovku", a to pro Zlodějku knih od Markuse Zusaka. Tahle kniha mě dojala hned na několika místech a slz jsem prolila dost a dost. Jestli jste ji ještě nečetli, doporučuji všemi deseti.

Myanmar

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

8 komentářů:

  1. Obě naprosto úžasné knihy :) Zlodějku jsem si také vybrala, ale Bídníci mě emociálně taky dostali :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bídníky jsem nečetla, ale ani mě to k nim netáhne. Vím, že je to klasika a že bych asi měla, ale... ne :/ Za to Zlodějka knih je taky moje srdcovka. Sice jsem u ní neprolila slzu (myslím), ale dostala mě, to jo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nemá cenu se k něčemu nutit...Bídníci rozhodně nejsou kniha pro každého. Filmová zpracování jsou rozhodně schůdnější!:)

      Vymazat
  3. Bídníky som nečítala ani ja a neviem, či niekedy budem... Za to Zlodejka kníh ma tiež rozplakala, je to úžasná kniha. Inak súhlasím s vami v tom, že tiež nechápem, kedy nastal ten zlom.... teda, knihy ma vedeli rozplakať, ale je to čoraz častejšie.xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk by si řekl, že čím je starší, tím méně bude tyhle věci prožívat a ono ne...my teda podezříváme druhou vlnu puberty. :D

      Vymazat
  4. Kruci, nečetla jsem ani jednu knihu. Ale mám je na seznamu, obě dvě, už hodně dlouho. :D Na Bídníky se hodně těším, protože mi knihu doporučovalo už hodně lidí, a Zlodějku vlastně taky. Tak uvidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Směle do nich! :) Mám tušení, že Zlodějka se ti bude líbit! A Bídníci jsou prostě Bídníci, nesmrtelná klasika a navíc je tam Javert! :D

      Vymazat
  5. Zlodějku knih bych si moc chtěla přečíst, snad se k ní někdy dostanu

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)