Třicetidenní knihobraní: Kniha, která už vážně nevoní novotou (10) + Nejnovější přírůstek v knihovničce (11)

 Autorkou tohoto projektu je VeEee A co je cílem? Každé dva dny zde zveřejníme článek na určité téma. Více se dozvíte kliknutím na obrázek se žirafou :)


 Kniha, která už vážně nevoní novotou (10)

Zelený oddělovač 



Doma máme dost knih, které už nevoní novotou (spíš zatuchlinou, ale do detailů bych nezacházela). Jedna z mých nejoblíbenějších starších knih u nás je Tess z d'Urbervillů od Thomase Hardyho, která vyšla v roce 1956. Na svůj věk vypadá velmi zachovale a až na pár čmáranců tužkou, je bez újmy. Kromě toho je to vydání, které obsahuje i mapu Wessexu – fiktivního anglického kraje, kde se odehrávají Hardyho romány.





eM.

Zelený oddělovač
 


Mám hrozně ráda klasickou literaturu, a tak pravidelně prohledávám antikvariáty, jestli v nich nenarazím na nějaké to hodnotné dílo dávno zesnulého autora. A protože takových kousků je v antikvariátech celá řada, knihy, které už vážně nenvoní novotou, tvoří valnou většinu mé knihovny. Pro dnešek jsem vybrala knihu Čtyři příšerní jezdci Apokalypsy od Vicenta Blasco Ibáněze. Tahle knížka pochází z knihovny mého pradědečka a vydána byla roku 1923. Je dost dobře možné, že bych v knihovničce vyhrabala i starší kousek, ale do dalšího hledání už se mi příliš nechce :)





Myanmar

Nejnovější přírůstek v knihovničce (11)

Zelený oddělovač 


S nakupováním knih mám jeden zásadní problém. Nemám je kam dávat. Tahle věta se u knihomolů opakuje dost často, ale věřte, že u mě má rozhodně opodstatnění. Když vidím svoji jednu poličku na knihy a pak hromady knih kolem stolu, tak si říkám, že nutně potřebuju větší životní prostor. Proto si dvakrát (třikrát) rozmyslím, která kniha mi stojí za to, abych ji měla doma. Naposled konkurzem prošel Atlas mraků od Davida Mitchella, kterou jsem si pořídila potom, co jsem v kině viděla film. Sice je to kniha s filmovou obálkou, které z celé své duše nesnáším, ale co se dá dělat – jinou verzi neměli. Pokud Atlas mraků neznáte, rozhodně se po něm poohlédněte, protože stojí za to!

eM.

Zelený oddělovač
 

Tak tohle bylo zatím nejjednoduší zadání! :) A nejspíš v tom nebudu sama. Knihu pro tuto část jsem si přinesla domů právě dnes a jedná se o Prázdné místo od autorky Harrho Pottera J.K.Rowlingové. Tato kniha je dost anomální, protože obvykle mívám ve zvyku kupovat jen to, co už jsem jednou četla, abych se vyhnula zklamání. Ale za 250 korun? To jsem ji tam zkrátka nemohla nechat!






Myanmar

Myanmar

Budoucí psycholožka s chorobnou závislostí na knihách, seriálech a dobrém jídle

5 komentářů:

  1. Prázdne miesto by som si rada prečítala 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po něm pokukovala hrozně dlouho, ale ke koupi mě nakopla až sleva :D

      Vymazat
  2. Som veľmi zvedavá na Prázdne miesto, dúfam, že raz budem mať možnosť si ju prečítať :)

    OdpovědětVymazat
  3. Okej, priznám sa, že z týchto poznám iba Prázdne miesto...:D A ani to vlastne neviem, či čítať alebo nie.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to J.K.R.! Ale přiznávám - úplně jistá si s ní nejsem, přeci jen není to Harry Potter :)

      Vymazat

Děkujeme za komentář! :)