Šťastná kniha - Barbora Šťastná

Trocha instantního štěstí?

Taky vás někdy napadlo, že byste chtěli změnit svůj život, protože se necítíte šťastní? Blogerku a novinářku Barboru Šťastnou to napadlo. A tak vznikla její Šťastná kniha, ve které se se čtenáři dělí o své zážitky a ukazuje, jak najít kousky štěstí i v našich mnohdy nedokonalých životech. 

















Spousta lidí si myslí, že aby byli šťastní, musí udělat nějaký razantní krok. Odjet na cestu kolem světa, podat výpověď v práci a začít podnikat, dát se na makrobiotickou stravu… Jenže ruku na srdce, kdo má tolik odhodlání, aby něco z toho opravdu splnil? Přece musí být možnost, jak být šťastný i bez toho, abyste svůj život převrátili vzhůru nohama! Šťastná kniha naštěstí přesně na tohle myslí. Ve 22 kapitolách nabízí poutavý a velice zábavný pohled do života autorky a navíc přihodí i pár tipů na to, jak být v životě šťastnější. (I když nečekejte žádné přesné instrukce, na návod ke štěstí si stejně budete nakonec muset přijít sami, v tom vás ani Šťastná kniha nespasí J)

Šťastná kniha je výjimečně čtivě napsaná. Hned od první stránky máte pocit, jako byste se s autorkou dobře znali. Odlehčený, humorný tón vyprávění navíc ze Šťastné knihy dělá ukázkové odpočinkové čtení. Skvěle se hodí na dovolenou nebo odpočinkový víkend s knížkou.

Co na knize oceňuji asi nejvíce, je to, že se v ní najde opravdu každý. Protože řeší problémy, které trápí každého z nás, jako nepořádek v domě (moje oblíbená kapitola, konečně jsem se smířila s tím, že prostě nemůže být všude čisto), stres z dovolené (minule jsem z něj chytila na dovolené virózu) nebo přecpaná šatní skříň (škoda mluvit). Sice se nedozvíme o žádném zaručeném způsobu, jak se těchto nepříjemností zbavit, ale člověka hned potěší, když ví, že v něčem není sám. A v tomto ohledu funguje Šťastná kniha bezchybně.


Pokud jste pravidelní čtenáři Šťastného blogu, možná vám bude připadat, že se z něj Šťastná kniha trochu moc inspiruje. Je pravda, že některé články se na blogu už objevily, ale v knize jsou vždy o trochu propracovanější a s novými informacemi, takže ani ti, kteří blog čtou už déle, se nebudou nudit (i když je možná chvílemi bude přepadat pocit déjà vu ).

V závěru musím říct, že Šťastná kniha je milé, pohodové a povznášející čtení, které vám sice žádný spolehlivý návod na šťastný život nedá, ale při troše dobré vůle vás k němu aspoň popostrčí. A pokud se to náhodou nepovede, pořád stojí za přečtení už pro svůj humor a odpočinkovou povahu.

                                     

Název: Šťastná kniha
Autorka: Barbora Šťastná
Počet stran: 229
Rok vydání: 2013
Vydalo: Motto


eM.

Vysokoškolačka, knihomilka, blogerka a šampionka ve zpěvu ve sprše.

9 komentářů:

  1. Knižka má peknú obálku a ako oddychové čítanie to musí byť super. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obsahovo to pôsobí fajn :), hoc neviem, či by som do knihy zainvestovala.

    OdpovědětVymazat
  3. Jedna z těch nbejlepších a nejčtivějších oddechovek. I já jsem se v ní našla, hlavně v kapitole - zábava může být i bez alkoholu, ale s ním je to lepší :)

    OdpovědětVymazat
  4. Znie to tak príjemné a dobre, knihu by som si prečítala, keby som mala príležitosť.:) Super recenzia.

    OdpovědětVymazat
  5. Jéj, tie záložky sú super. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělá recenze! Na Šťastnou knihu se chystám už delší dobu, ale takhle dobré doporučení jsem nikde nedostala :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za komentář! :)